当前位置:首页成考备考考试技巧2018年上饶成人高考英语阅读理解考试技巧

2018年上饶成人高考英语阅读理解考试技巧

来源: 时间:2018-05-03 17:04:24 作者:
  在上饶成人高考中,英语阅读理解占30分,共15小题,每题2分。从历年试卷情况来看,考生英语阅读的正确率也是决定成考成绩的重大因素。分析历年考生试卷,考生在做阅读理解时,要保持在错3个以内,这样才能保证英语成绩不会拖总成绩后腿。
 
  如何才能保持英语阅读理解的正确率呢?现在我拿一篇阅读理解真题来讲解,教大家在考试中如何去做对这样的题。
 
  ①Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she did not start painting until she was in her late seventies. ②As she once said to herself: " I would never sit back in a rocking chair, waiting for someone to help me."③ No one could ha-ve had a more productive old age.
 
  ④She was born Anna Mary Robertson on a farm in New York State, one of five boys and five girls. ⑤At twelve she left home and was in domestic service until, at twenty--seven, she married Thomas Moses, the hired hand ofone of her employers. ⑥They farmed most of their lives, firstin Virginia and then in New York State, at Eagle Bridge. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1926.
 
  ⑦Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery (刺绣) pictures as a hobby, but only changed tooils in old age because her hands had become too stiff to sew and she wanted to keep busy and pass the time. ⑧Her pictures were first sold at the local drugstore and at amarket and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted. ⑨Three of the pictures exhibited in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. ⑩Between the 1930"s and  her death, she produced some 2,000 pictures: detailed and lively portrayals of the country life she had known for so long, with a wonderful sense of color and form. ⑪"I think really hard till I think of something really pretty, and then I paint it" she said.
 
  题1:According to the passage, Grandma Moses began to paint because she wanted to_______.
 
  A.make herself beautiful B.become famous
 
  C.earn more money D.keep active
 
  题2:Grandma Moses spent most of her life ________.
 
  A.nursing B.painting C.farming D.embroidering
 
  题3:The underlined word “portrayals ” means ________.
 
  A. expressions       B explanations     C. descriptions  .  D. impressions
 
  题4:From Grandma Moses" description of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was ________.
 
  A.pretty B.nervous C.rich D.independent
 
  题5:Which of the following would be the best title for the passage?
 
  A.The Children of Grandma Moses. B.Grandma Moses: Her Life and Pictures.
 
  C.Grandma Moses: Her Best Exhibition. D.Grandma Moses and Other Older Artists.
 
  答案解析:
 
  题1:根据文章第一段第一句可知,Grandma直到70岁才开始画画(…until she was in her late seventies)。第二句又表明,自己年老未衰,画画是为了保持活力。
 
  题2:根据第二段第6句,They farmed most of their lives…,可知Grandma花费大量时间在Farming。
 
  题3:根据上下文可知,选择C。选项中的四个词解释分别是,expressions表达, explanations解释, descriptions描述,impressions印象。
 
  文中划线部分在第10句,意思是生动形象的描述,此处只有description符合。
 
  题4.选项中词的意思分别是,pretty漂亮的,nervous紧张不安的,rich富裕的,independent独立的,由文章第一段结合题1可知,Grandma是个独立的人,所以此处选D。
 
  题5.选择最佳标题,文章开头对Grandma进行介绍,后面讲解Grandma的画画,主要讲解Grandma的艺术生涯,综合选择B。此处如果读不懂文章,通过文中出现词的频率,易选择C(Grandma Moses: Her Best Exhibition.),但是仔细审核下,就会发现文章中并没有强调Best最好的展览,运用排除法也可以选择B。
 
  总结,要真正提高阅读理解的正确率,还是要对词汇掌握的很透彻,就本文的题3,不知道词的意思跟本做不对,文章理解起来也会比较困难,并且对词汇的意思的考察考试必考。因此,考生在复习过程中,不要想着投机取巧,把考纲要求的词汇都记住,考试考察的词汇基本都包含在这里。
查看乘车线路

看完上文后99%的同学还阅读与"2018年上饶成人高考英语阅读理解考试技巧"相关热门文章

上饶成人高考报名咨询

2019年上饶成考考试安排[准确]



10月26日 10月27日
语文 外语
数学(文科)
数学(理科)
史地(高起本文科)
理化(高起本理科)


10月26日 10月27日
政治 语文或其它专业课
外语 点看详细>>>

2020届新生必读[点开即看]

加群免费领2020上饶成考保过教材

加入2018年上饶成考交流群

(立即微信扫一扫加入)

最新文章

立即QQ交谈

领成考保过教材

边工作,边领(专科/本科)文凭

百度地图导航

江西上学网百度地图

点击可查看

上饶成人高考报名中心

上饶成人高考报名中心

加老师好友

免费领教材

地址:上饶市信州区亿升广场南座605室;
赣ICP备17004835号-1 江西学上教育咨询有限公司
上饶成人高考报名中心 © 2007-2020